Wykrywacz smaku - www.wykrywacz-smaku.pl Durszlak.pl Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepisów Odszukaj.com - przepisy kulinarne Top Blogi Świetliste - artystyczna fotografia dziecięca Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blog > Komentarze do wpisu

Ryba w sosie czosnkowym



Rybna przekąska to kolejna propozycja w ramach III edycji zabawy "Gotujemy po polsku!", prowadzonej przez Irenę i Andrzeja, pod patronatem serwisu zPierwszegoTloczenia.pl.
Przepis znalazłam na stronie: www.potrawyregionalne.pl. Polecam!



świeże filety rybne (użyłam z dorsza)
mąka
oliwa do smażenia

świeży ogórek
pół główki czosnku
200 ml gęstej śmietany 18%
2 łyżki majonezu
sól, pieprz

Rybę oprószyć solą i pieprzem, obtoczyć w mące i podsmażyć na rumiano z obu stron.
Przygotować sos: ogórka zetrzeć na tarce o dużych oczkach, czosnek przecisnąć przez praskę, wymieszać z pozostałymi składnikami, doprawić solą i pieprzem. Sosem posmarować ryby i zostawić na noc w lodówce.
Podawać jako danie do obiadu lub jako przystawkę.

Smacznego!



sobota, 06 listopada 2010, n_zak

Polecane wpisy

Komentarze
2010/11/06 19:14:17
te zdjęcia mówią same za siebie- musiało być pysznie;)
-
2010/11/06 23:50:27
Zjem zaraz monitor! Naprawdę ;) Pyyycha!:)
-
2010/11/08 22:51:59
już wiem co zjem w piątek! Bo rybka wygląda pysznie a te kluseczki po prostu jestem zachwycona, że Ci takie piękne wyszły! Ukłony dla kunsztu!