Wykrywacz smaku - www.wykrywacz-smaku.pl Durszlak.pl Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepisów Odszukaj.com - przepisy kulinarne Top Blogi Świetliste - artystyczna fotografia dziecięca Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blog > Komentarze do wpisu

Placuszki cynamonowe z rabarbarem (wg diety Dukana)



(3 sztuki)

jajko
czubata łyżka skrobi kukurydzianej
2 łyżki otrąb owsianych
łyżeczka proszku do pieczenia
łyżeczka cynamonu
1/4 łyżeczki sody
łyżka odtłuszczonego serka homogenizowanego
słodzik do smaku
szczypta soli

łodyga rabarbaru
łyżka słodziku

do podania:
serek homogenizowany
cynamon

Rabarbar obrać, pokroić w cienkie paseczki, przesypać do garnka, podlać 2-3 łyżkami wody, żeby nie przywarł do dna, posypać słodzikiem i gotować pod przykryciem 1-2 minuty. Odstawić do wystygnięcia.
Jajko roztrzepać, dodawać kolejno składniki i dobrze wymieszać. Gotowe ciasto odstawić na 10 minut, żeby otręby napęczniały. Dodać odsączony rabarbar i wymieszać.
Na nagrzaną patelnie nakładać niewielkie porcje ciasta, smażyć do zarumienienia z obu stron.
Podawać od razu, z serkiem wymieszanym z cynamonem.

Smacznego!



wtorek, 22 czerwca 2010, n_zak

Polecane wpisy

Komentarze
2010/06/22 08:10:32
o! to ostatnie zdjęcie wygląda jak śniadanie do łóżka. i takie mi się marzy :-) cynamonowo pachnące i z ulubionym kwaśnym rabarbarem.
-
2010/06/22 11:05:36
Piękna prezentacja! Ciekawy przepis! Warto takie placuszki wykonać własnoręcznie, by potem je sobie zjeść! Pozdrawiam :)
-
2010/06/22 11:22:53
Ślicznie wyglądają te placuszki. I te zdjęcia ;) Bardzo mi się podoba. Oj bardzo.
-
2010/06/22 15:01:40
Sliczne zdjacia. Takie placuszki wygladaja przepysznie :)
-
2010/06/22 15:46:43
A skąd miałaś skrobię kukurydzianą?:D
B. ładne zdjęcia
-
2010/06/22 16:08:51
Dziewczyny dziękuję!

Olciku, z bydgoskiego Piotra i Pawła :)
-
2010/06/22 16:32:33
Piękne placuszki i piękne zdjęcia!:))
Jak cynamonowe to na pewno pyszne, zrobię:)
-
omm
2010/06/22 20:27:22
Ja dziś je upiekłam, ale mimo ogromnych starań surowe w środku :(
-
2010/06/22 20:43:32
Majanko, polecam!

Omm, a jakie grube smażyłaś? Moje były grubości typowych placuszków otrębowych (niecały centymetr), smażyłam wiele razy i nigdy nie miałam problemów. Smażyłaś pod przykryciem?
-
2010/06/29 18:45:51
Talerz prawdę Ci powie - Twoja kuchnia jest "beautiful" ;) A Ty Natalko w Bydgoszczy studiujesz? Jaki ten świat mały ...
-
2010/06/29 20:52:00
Misbasiu, pochodzimy z Bydgoszczy i tam mamy całe rodziny, na studia przybyliśmy do Gdańska i tu już zostaniemy. :)
-
2010/11/15 18:19:05
ja równiez jestem z bydgoszczy i nie znalazlam tam w piotrze skrobii :(