Wykrywacz smaku - www.wykrywacz-smaku.pl Durszlak.pl Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepisów Odszukaj.com - przepisy kulinarne Top Blogi Świetliste - artystyczna fotografia dziecięca Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blog > Komentarze do wpisu

Kotlety jajeczne ze szpinakiem



Założenie było proste - ma być zielone i zaakceptowane przez dr. Dukana. ;) Pierwsza myśl "omlet z brokułami". Myśl miała jednak trochę czasu, by ewoluować i zamiast omleta, wyszły kotlety jajeczne ze szpinakiem. Oj, bardzo dobrze wyszły! ;)



400 g mrożonego szpinaku
3 jajka
posiekana papryczka chilli
łyżka posiekanego szczypiorku
4 łyżki otrąb owsianych
czosnek
łyżeczka sosu sojowego
sól, pieprz

Jajka ugotować na twardo, następnie obrać i drobno posiekać. Szpinak rozmrozić i odparować nadmiar wody, przyprawić czosnkiem, solą i pieprzem wg upodobań.
Do przestudzonego szpinaku dodać jajka, chilli, szczypiorek, łyżkę otrąb i sos sojowy. Dokładnie wymieszać, lepić średniej wielkości kotlety i obtaczać je w pozostałych otrębach.
Podsmażyć do zarumienienia na lekko naoliwionej patelni.

Smacznego!

czwartek, 18 marca 2010, n_zak

Polecane wpisy

Komentarze
2010/03/18 01:51:47
Kotleciki szpinakowe robią wielką furrorę:) Twoje są chyba najładniejsze! Świetny pomysł z ta panierką.
Dziękuję za Twój wkład do akcji!
-
2010/03/18 06:17:46
Jak one pięknie wyglądają!! Możnaby je spokojnie dopisać do "pokazowych" dań na rodzinnych spotkaniach czy babskich wieczorach.
-
2010/03/18 06:35:48
Sliczne te kotlety!! Po prostu wspaniałe!:)
-
2010/03/18 08:47:54
Cudownie wyglądają :) Zrobię rodzinie na Wielkanoc, szpinak dobry jest :)
-
2010/03/18 09:23:59
Ale ładniusie kotleciki :)