Wykrywacz smaku - www.wykrywacz-smaku.pl Durszlak.pl Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepisów Odszukaj.com - przepisy kulinarne Top Blogi Świetliste - artystyczna fotografia dziecięca Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blog > Komentarze do wpisu

Surowka z kapusty i marchwi



Jeden ze smaków mojego dzieciństwa - kiedyś była obowiązkowa do schabowego (a schabowe jadałam wówczas niezwykle często ;)), później zapomniana na wiele, wiele lat... 
Surówkę przedstawiam w ramach akcji Gotujemy po polsku!, pod patronatem zPierwszegoTloczenia.pl.



mała główka kapusty
2-3 marchewki
ew. jabłko
sok z połowy cytryny
olej
cukier
słodka papryka
sól, pieprz

Kapustę drobno posiekać, marchew (i jabłko) zetrzeć na tarce o dużych oczkach, wymieszać. Skropić sokiem z cytryny i olejem. Doprawić do smaku łyżką cukru, łyżeczką papryki, solą i pieprzem.

Smacznego!

czwartek, 12 listopada 2009, n_zak
Komentarze
2009/11/13 08:16:14
Lubie i to bardzo :))
schabowego tak sobie, ale surówkę baaardzo:)
Pozdrawiam!
-
2009/11/13 12:15:37
A teraz to ja już też raczej rzadko schaboszczaki jadam, ale w wieku przedszkolnym miałam dość mocno zawężone menu ;)