Wykrywacz smaku - www.wykrywacz-smaku.pl Durszlak.pl Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepisów Odszukaj.com - przepisy kulinarne Top Blogi Świetliste - artystyczna fotografia dziecięca Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blog > Komentarze do wpisu

Zupa z mlodej kapusty

...albo raczej, młoda kapusta z odrobiną zupy. ;)



główka młodej kapusty
kilka plasterków wędzonego boczku
pęczek koperku
litr bulionu drobiowego
łyżka cukru
łyżeczka majeranku
łyżeczka słodkiej papryki
sól, pieprz

Kapustę obrać z wierzchnich liści, sparzyć i posiekać. Dodać do podgrzanego bulionu i dusić, aż zmięknie. Boczek pokroić w cienkie paseczki, dorzucić do zupy. Dodać cukier, majeranek i paprykę, doprawić do smaku solą i pieprzem. Przed podaniem posypać koperkiem.

Smacznego!

wtorek, 19 maja 2009, n_zak
Komentarze
2009/05/19 13:55:51
Wygląda pięknie, tak wiosennie !:)) Mniam i ten koperek! Alez rozpieszczasz Pawła!:))
-
2009/05/19 14:02:23
Taką zupką to raczej siebie rozpieszczam, Pawłowatemu kawał mięsa trzeba, żeby obiad się liczył ;)
-
2009/05/19 14:08:25
To do zupki mięcha wsadzić :))) A zupka również jak dla mnie, mniam!:))
-
2009/05/19 14:12:09
Mam kurczaka z rosołu, to wrzucę, ale obawiam się, że to nadal bedzie za mało ;)
-
2009/05/19 16:41:34
I mam obiad na jutro :-))
Młoda kapusta to jest to ;)
-
2009/05/19 16:57:04
Bardzo wiosenna zupka :)
-
2009/05/20 12:52:42
Zupa super, mięso było ;)
-
2009/05/20 13:48:41
Taka kapustka za mną chodzi *.*