Wykrywacz smaku - www.wykrywacz-smaku.pl Durszlak.pl Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepisów Odszukaj.com - przepisy kulinarne Top Blogi Świetliste - artystyczna fotografia dziecięca Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blog > Komentarze do wpisu

Na zielono

Poznawanie nowych smaków - i owszem. Ale gdyby ktoś, zostawił mnie na bezludnej wyspie, tylko i wyłącznie, z makaronem, szpinakiem, czosnkiem i różnymi serami, to też bym nie narzekała. Przynajmniej przez pierwszy tydzień. ;)



50 dag makaronu (zielone wstążki)
olej, sól (do gotowania)
sery:
70 g Lazura Turkusowego
50 g brie
50 g koziego, dojrzewającego

szpinak (paczka mrożonego)
śmietana
jajko
ok. 5 ząbków czosnku
łyżka miodu
sól, pieprz

Makaron ugotować al. dente, odcedzić. Do gorącego jeszcze makaronu dodać drobno pokrojone sery i mieszając, podgrzewać na małym ogniu, aż do ich całkowitego rozpuszczenia. Podawać ze szpinakiem. 
Szpinak podgrzać, dodać śmietanę, jajko, miód i wyciśnięty czosnek. Przyprawić do smaku.

Smacznego!

 

czwartek, 26 lutego 2009, n_zak

Polecane wpisy

Komentarze
2009/02/26 09:26:52
No to możemy sobie podać rękę Natalko!:)) Wszelka zielenina to dla mnie . Ukochany się smieje,ze ja bym w lesie nie umarła z głodu, bo jadłabym wszystko co zielone ;)))

Pozdrawiam !:)
-
2009/02/26 13:33:28
Ja z zielonego nie przepadam za sałatą i brokułami, ewentualnie w sałatkach, osobno są takie jakieś bezsmakowe :)
-
2009/03/01 15:29:34
Super! bardzo mi się podoba ta werska makaronu:)